Saunarauhan 2021 julistus

Kansainvälinen Savusaunaklubi julistaa Saunarauhan tulevana lauantaina 12.6.2021 klo 15.00 Jämsän saunakylältä. Julistus lähetetään myös nettilähetyksenä ulkosuomalaisille. Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä Jämsän saunakylän kanssa.

Julistuksen jälkeen on mahdollisuus saunoa alla olevien ohjeiden mukaisesti. Päivän aikana esitellään perinnesaunotusta opiskelijoiden toimesta. Alueella on saunakylän omaa makkaraa myynnissä ja teltta café on käytettävissä.  Ennen saunarauhan julistusta klo 13 järjestetään Suomen Saunakulttuuri ry:n
vuosikokous.

Yhdistys toivottaa kaikki jäsenet paikan päälle seuraamaan tilaisuutta. Sopikaa kimppakyytejä kulkemiseen.

ENNAKKOILMOITTAUTUMINEN SAUNAVUOROIHIN
Saunominen toteutetaan kolmessa ryhmässä 1, 2 ja 3. Pikkusaunoja avataan eri saunavuoroihin eri aikaan, Virpiö on auki koko ajan. Ensimmäinen ryhmä aloittaa 12.6. noin klo:15.30, ryhmä 2 klo:17.00 ja ryhmä 3 päättää saunavuoron noin klo:18.30 alkaen.

Varaa paikkasi ja ilmoita toivottu ryhmä sähköpostilla, (suomen.saunakulttuuri@gmail.com ) tai tekstari/whatsapp-viesti Saunakylän numeroon: +358 40 550 7097 

kevätkokous 2021

Kansainvälisen savusaunaklubin sääntömääräinen kevätkokous järjestetään sunnuntaina 20.6.2021 klo 12 alkaen Ikaalisten löylynlyöjien uudella upealla saunalla, Villa Vihdalla. Esityslista kokoukseen on tämän kirjeen lopussa.

Kokouksen esityslistalla on mm. vuoden 2020 toimintakertomus ja tilinpäätöstiedot. Jäsenistöä pyydetään toimittamaan mahdolliset hallitukselle osoitetut kysymykset viimeistään 16.6. sihteeri Mika Uroselle, mika.uronen@gmail.com.

Yhdistys on koonnut jäsenilleen kokouspaketin sisältäen bussikuljetukset Pyynikintorilta klo 11, tervetulokahvit, kokousruoat, ja kokouspaikan saunan käyttöömme yhteishintaan 25€/henkilö. Mainittuun hintaan saat siis kaiken tai vain haluamasi osan kokouspaketin palveluista. Lisäksi myynnissä on uusia yhdistyksen logolla koristeltuja lippahattuja hintaan 15€/kpl. Joitakin kappaleita paitoja voi vielä löytyä. Pelkkä kokoukseen osallistuminen on luonnollisesti maksuton.

Mikäli et ole vielä maksanut jäsenmaksuasi, voit varmistaa osallistumisoikeutesi maksamalla vuoden 2021 jäsenmaksusi 26€ tilille Nordea FI22 1277 3000 1159 05.

Ilmoittautumiset 14.6. mennessä, kerro samalla osallistutko yhteiskuljetukseen ja ruokailuun jotta osaamme varata tarpeeksi tarjottavaa.
Ilmoittautumiset ja lisätiedot Hannu Rasi, 0400 623 463 / sauna7hannu.rasi@gmail.com.

Heikki Lyytinen luovutti yhdistykselle  Terve Löyly -kirjan ja Savusaunan kutsu -dvd:n

Yhdistyksemme jäsen ja kirjailija Heikki Lyytinen luovutti uusimman teoksensa yhdistyksemme saunakirjallisuuden kokoelman kivijalaksi. Samalla saimme Savusaunan kutsu -dvd tallenteen johdattaa katsojansa savusaunan lämmityksen ja vihdanteon saloihin.

Tietokirjailija Heikki K. Lyytisen kirjaa on ehditty kutsua ”saunakirjojen jättiläiseksi” ja ”saunasammoksi”.  Se avaa räppänät maailman saunoihin ja savusaunan saloihin. Teoksen kirjallisen ilmaisun monet muodot tietokirjan tiukoista faktoista runoihin ja saunalauluihin sekä omaan ”kaunoon” elävät ilman riitasointuja, sulassa sovussa.

Lukija voi kirjan myötä päästä saunakulttuurien maailmanympärysmatkalle ja hikoilla niin Mesopotamian, Intian, antiikin kulttuurin, amerikkalaisten alkuperäiskansojen kuin myös Baltian maiden, japanilaisten, venäläisten ja saksalaisten saunoissa. Erityisen syvällisesti kirja paneutuu täydellisen hikoilun ja todellisen puhtauden tyyssijaan, suomalaiseen erikoissaunaan – muhevalöylyiseen savusaunaan.

Savusaunan ilmastoystävälliset lämmitysohjeet taipuvat kirjassa kalevalaiseen mittaan ja lääkemääräyksiksi kelpaavat saunomisohjeet lupaavat terveyttä ja pitkää ikää lääketieteellisiin tutkimustuloksiin nojautuen.

Kirjan vihdanteko-ohjeet vihdanteon maailmanmestari Pentti Hakalan opastuksella tekevät vihdanteosta mestarillista ja kansainvälisestikin ryyditetyt vihtomisohjeet vihtomisesta luovaa taidetta.

Kirjan teksti on löylyntuoksuista. Se yhdistää, tiedon, kokemuksen, elämyksen ja saunafiilistelyn ja huipentuu paikoin savusaunaylistykseksi. Jos lukija haluaa päästä alkusaunan lähteille ja olla  tavansaunojaa edellä saunasivistyksessä, Terve löyly-kirja on siihen kelpo avain.

Kirjan on kustantanut jyväskyläläinen kustantaja Kustannus Linna. Kirjaa on saa saatavissa  muun muassa Kustannus Linnan verkkokaupasta tai puhelimitse  044-9868660
https://www.linnasto.fi/kustannuslinna/tuote/heikki-k-lyytinen-terve-loyly/

Savusaunan kutsu -dvd johdattaa savusaunan lämmityksen ja vihdanteon saloihin, luonnon elementtien: veden, tulen, puun, kiven ja ilman juhlapitojen tunnelmaan kansallistangomme sävelin ja savusaunan sanoin.
http://jeleppi.fi/index.php/tarinat-musiikilla/savusauna/

Savusaunaterveisin yhdistyksen hallitus

 

 

KEVÄTKOKOUKSEN 2021 ESITYSLISTA

Kokouksen aika: Sunnuntai 20.6.2021 klo 12:00

Kokouksen paikka: Villa Vihta, Toivolansaarentie 3, 39500 IKAALINEN

1§ Kokouksen avaus

2§ Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

3§ Kokouksen puheenjohtaja, sihteeri ja kaksi pöytäkirjan tarkastajaa

4§ Kokouksen työjärjestys

5§ Vuosikertomus 2020

6§ Tilinpäätös ja toiminnantarkastajien lausunto

7§ Muut esille tulevat asiat

8§ Kokouksen päättäminen

 

puheenjohtaja                                                                           sihteeri

pöytäkirjantarkastaja                                                              pöytäkirjantarkastaja