Kansainvälinen savusaunaklubi ry

TERVETULOA KANSAINVÄLISEN
SAVUSAUNAKLUBI RY:N KOTISIVUILLE!

The International Smoke Sauna Club est. 1990

Toiminta

Klubin tärkeimmäksi tehtäväksi on määritelty suomalaisten perehdyttäminen esi-isiemme alkuperäiseen ja tuhansien vuosien aikana kehittämään saunomistapaan, joka on terveellinen, rentouttava ja ylivertainen.

Klubi opastaa paloturvallisen, toimivan ja ympäristöön sulautuvan savusaunan tekoon ja käyttöön.

Klubi levittää muiden saunaseurojen tuella alkuperäistä savusaunakulttuuria myös ulkomaille. Kansainvälisiä savusaunakontakteja luodaan esimerkiksi järjestämällä jäsenistölle saunaretkiä ulkomailla sijaitseviin savusaunakohteisiin.

Pyynnöstä tutkimme savusaunoja ja annamme tarpeellista opastusta, jotta jokainen savusaunan omistaja saisi saunomisesta terveellisen ja rentouttavan elämyksen sekä mahdollisimman suuren nautinnon.

Tavoitteet

Sauna ja erityisesti savusauna on vahva osa suomalaisuutta ja siten osa kansallisesti tärkeää kulttuuriperintöä. Savusaunakulttuuri on elpymässä, mutta vaatii edelleen puolestapuhujia, opastusta, tapahtumia, saunan rakentajia ja saunojia.

Kansainvälinen Savusaunaklubi oli osaltaan mukana myötävaikuttamassa siihen, että ’Saunakulttuuri Suomessa’ lisättiin Unescon aineettoman kulttuuriperinnön kansainväliseen luetteloon. Tällä merkinnällä myös savusaunakulttuuri saa nyt ansaitsemansa tunnustuksen osana aineetonta kulttuuriperintöä.

Yhteystiedot

PUHELIN

+358 45 141 5752

SÄhköposti

Osoite

C/o Mika Uronen
Oskarinkuja 4
33710 Tampere