Savumerkkejä / Smoke Signs


 
* Päivitetty 17.2.
1/2009 TULOSTETTAVA VERSIO 

2/2005 TULOSTETTAVA VERSIO


1/2005 TULOSTETTAVA VERSIO1/2009

Pispalan Saunayhdistys ry tarjosi joulusaunan
Tampereen asunnottomille.

Pispalan Saunayhdistys - 30.12.2008 21:16

Jorma Markkula

Yli kaksikymmentä asunnotonta saunoi jouluaattona
Rajaportin saunalla, kun Pispalan Saunayhdistys tarjosi joululahjana saunan Tampereen asunnottomille. Joulusaunaan kuljetuksen järjesti Tampereen seurakuntayhtymän diakoniatyön toimintakeskus Musta Lammas, joka toimii asunnottmien tukipisteenä. Joulusauna järjestettiin toisen kerran, ja kiinnostus oli kasvanut edelliseen vuoteen verrattuna.

Asunnottomat saivat Mustassa Lampaassa jouluaterian, ja heille tarjottiin myös majoitus sisätiloissa joulun pyhien ajaksi. Arkisin Musta Lammas palvelee vain päivisin. Siellä on ateriapalvelut, asunnottomilla on käytössään pesukoneet ja kirpputorilla voi vaihtaa vaatteita.

- Olemme rekisteröineet käyttäjiksemme noin 600 asunnotonta Tampereelta, kertoi Mustan Lampaan toiminnanjohtaja
diakoni Marko Ajanki. Musta Lammas sijaitsee Kyttälänkadun ja Pellavatehtaankadun kulmassa. Musta Lammas on Tampereella toiminut myös asunnottmien etujärjestönä ja järjestänyt vuosittain valtakunnnallisen Asunnottomien päivän tilaisuudet Tampereella.

- Kun ihminen joutuu asunnottomaksi, hänen mahdollisuutensa yhteiskunnalliseen osallistumiseen vaikeutuvat tai estyvät kokonaan. Asunnoton passivoituu helposti, ja asunnollisten on pidettävä huolta siitä että heidän asiansa tulee huomatuksi. Tässä tarkoituksessa Musta Lammas haluaa olla yhteistyössä kaikkien halukkaiden kanssa, kertoi Ajanki. - Jouluna tuntuu toki olevan yhteiskunnassa hyvää tahtoa. Saunayhdistyksen lahjoittaman joulusaunan lisäksi olemme saaneet vastaanottaa asiakkaillemme muitakin joululahjoja ja aineksia joulupöytäämme, lisäsi Ajanki.

Joulusauna TV-2:n dokumenttiprojektiin

Sattumalta asunnottomien joulusaunan aikaan Rajaportilla oli kuvaamassa kuvausryhmä, joka valmistaa dokumenttielokuvaa TV-2:n dokumenttiprojektille. Ohjelman työnimenä on "Suomalainen mies ja sauna". Ohjelmassa muutamat asunnottomat saunojat tuovat julki, paitsi suhdettaan saunaan, myös elämänkohtaloitaan joiden vuoksi ovat ajautuneet asunnottomuuteen.