Saunottua Tällä sivulla tarinaa toteutuneista saunaretkistä
Maanantaina helmikuun 28. päivänä kuluvaa vuotta oli puolijoukkueellisella klubilaisia onni ja autuus päästä saunomaan Vaskiniemeen Suomen Saunaseuran pesäpaikkaan. Tämän asian mahdollisti SaunaMafian Ari Tahvanainen, hän joka on tunnettu klubilaisten piirissä hyvästä ruokahalustaan, rempseistä jutuistaan ja paksusta selkänahastaan. Tästä kiitos Arille.
Retki alkoi maanantaina klo puoli 11 Pyynikintorilta Sirpan bussilla kohti Hesaa, Lauttasaarta ja Vaskiniemeä.
 

Kuvassa menomatkalla Antti Kinos edustusasussaan ja kuvassa on myös Kari Kinoksen hiha sekä takana luuraa ikuinen linssilude Alpo.

Perillä olimme hiukan etuajassa ja Räppänämestarin tehtyä tilannetiedustelun pääsimme siirtymään sisätiloihin Vaskiniemeen.

Kuva alla
sisäänsyöksyä Vaskiniemeen
huomatkaa Virtasen ilme (mitähän tästäkin tulee)Pari seuraavaa kuvaa rakennuksesta ulkoapäinRakennuskompleksi on peräisin 1950-luvun alkupuolelta  ja tänäpäivänä sen iän aistii viehättävästi kalustuksesta ja arkkitehtuurista.Yllä: sählinkiä sisäänmenossa eli tälläkohtaa saimme ohjeen riisua kengät jalasta ja jättää ne tähän tilaan. Pukuhuoneet löytyivät alakerrasta. Meitä oli vastaan ottamassa SaunaMafian toiminnanjohtaja Jarmo Lehtola erittäin sulavakäytöksinen fiksu kielitaitoinen nuori mies. Hän sitten opasti ja luotsasi meitä koko saunomisen ajan. 

Alla: kuva suihkuhuoneesta
suihkuhuoneesta oli sisäänkäynti suoraan pariin valkosaunaan ja kolmeen muuhun mentiin ovesta, joka tässä kuvassa näkyyhttp://www.sauna.fi/saunat.html
Alakuvassa näkyy kolmossaunan ovi. Tässä oli kolme saunaa rinnakkain ja tästä kolmosesta eräs saunaseuralainen varoitti edellisenä perjantaina Rajaportilla että se on ehken hiukan kuuma kun se on siinä kahden saunan välissä.Saunominen ja avanto kuluttuvat voimia ja tankkaukseenkin oli järjestetty mahdollisuus. Takkahuone on tilava, valoisa ja makkaraa mahtui paistamaan monta saunojaa kerralla. Paistajia paikalla ainaskin Räppänämestarin sisägummi näkyy ja Paajasen Antin Rouva sekä Antti itse piiloutuu huuvan taakse.Näkymä takkahuoneesta ulosToiminnantarkastaja on syönyt kaksi Kabanossia ja päässä pyörii viiden saunan löylyt. Olo on paljon tytyväisempi kuin konsanaan VirtasellaKaikki hauska loppuu aikanaan ja niinpä saunomisen päätytyttyä suuntasimme kohti kotia. Matkalla poikkesimme evästämässä Ani merkkisessä turkkilaisessa ravintolassa Hesan puolessa. Täältä sitten ajoimme suoraan Tammerforssiin.
Merkillisiä asioita kuitenkin tapahtui vielä matkalla. Retkikutsussa oli erikseen mainittu että kaiken retkijuoman tulee olla alkoholitonta. Ääntenpainot kuitenkin kohosivat loppua kohden kuitenkin huomattavasti ikäänkuin alkoholilla olisi ollut osuutta asiaan ? ? ?
Ihmetystä herätti sekin että jutut eivät menneet navan alle ennenkuin 100 metriä ennen Pyyninkintoria ??? Ei ole ennen tapahtunut.

Loppukommenttina totean että jos jollakulla on mahdollisuus päästä Vaskiniemeen saunomaan niin älä jätä menemättä. On se se sen verran erikoinen paikka Suomenniemellä.

Lassi                                                                                                    ylös