Klubin kannatustuotteet / Club Support Products


 

Myynnissä olevat tuotteemme, yksinoikeudella vain meiltä

- Kiuas-/laudepeite, 1,2 x 1,5 m silikonilasikuitukangasta 24 € (UUSI TUOTE!)
- Aito Pillunpäre, teksti laseroituna 5 €
- Klubipaita, painettu savusauna-logo (riihipaita) 42 €
- T-paita (musta), painettu savusauna-logo 12 €
- Klubipyyhe (musta), klubi-teksti brodeerattu (myös lannevaate) 20 €
- Klubin lippalakki (musta), klubi-teksti brodeerattu 12 €

Tue Kansainvälinen Savusaunaklubi ry:n toimintaa ja
osta tuotteitamme itsesi, perheesi ja ystäviesi iloksi!


------------------------------------------------------------------------------------------------

AITO PILLUNPÄRE

 

"VITUKKEET"

Pillun päreen etymologia

Pillun päreitä käytettiin vielä 1800-luvulla, ennen laudeliinojen keksimistä, saunoissa naisten alapään suojana. Ymmärrettävistä syistä olosuhteet maaseudulla olivat tuolloin hygienian kannalta erittäin puutteelliset, eivätkä miehet yleensä käyneet "esipesussa" ennen lauteille istumista. Lauteet siis suorastaan kuhisivat erilaisia mikrobeja ja bakteereita, varsinkin koliformisia bakteereita.

Pillun päreet eli "vitukkeet", kuten niitä tuolloin kutsuttiin, tehtiin tavallisista männyistä vuolluista päreistä muotoilemalla ne naisen omien muotojen ja käyttötarkoituksien mukaan. Luonnollisesti ne olivat alussa puunvärisiä, mutta muuttivat sitten väriään mitä enemmän niitä käytettiin. Ihan pärekaton harmaiksi ne eivät sentään ehtineet.

Sanonta "Tuhannen pillun päreiksi" on syntynyt luonnollisesti siitä, kun miehet ovat arvioineet puun kokoa ja sen riittävyyttä erilaisiin käyttötarkoituksiin. Naisille varattiin tietysti oma puu vitukkeisiin eli pillun päreisiin. "Tuo mänty riittää varmasti tuhannen pillun päreiksi", oli tuttu arvio puun koosta pohojammaalla.

Paskanmarjat oli myös tuon ajan sanontoja. Nimitys tuli eläinten jätöksissä olleista ehjistä marjoista. Se laajeni tarkoittamaan myös miesten ”perskarvoissa” killuvia pieniä ”kakkakikkareita”. Helsingin seudulla samaa asiaa on tarkoittanut nimi Kackelbärin marjat.

Pillunpärettä käytettiin istuinsuojana vain muutama kerta, koska kasteltuna se ei kauan kestänyt. Sen jälkeen se jätettiin kuivumaan ja sitten heitettiin saunanpesän sytykkeisiin. Päreitä oli tuohon aikaan (1800-luvulla) runsaasti saatavilla ja ne olivat halpoja, joten tähän tarkoitukseen niitä riitti.

Trad.


Tälle tuotteelle ei anneta takuuta.

Aito Pillunpäre on pitkäikäisempi koriste- kuin käyttöesineenä. Tuote sopii mainiosti lahjaesineeksi, niin juhlaan kuin arkeenkin. Erityisen hyvin se sopii tupaantuliaislahjaksi talon emännälle. Kuten myös pikkujoulu- ja mikseipä varsinaiseksi joululahjaksikin.

Hinta sisältää myös aidon EtymologianVakituista myyntipaikkaa ei kannatustuotteillamme toistaiseksi ole. 

Tiedustelut ja tilaukset: Seppo Leskinen
Puh. (03) 368 2233 tai mob. 050 581 2233
sepe2(ät)elisanet.fi
Klubipaita (riihipaita)

Kuva tuotteesta

Räppänämestari Seppo Leskinen
Ennen ja/tai jälkeen saunan,
Savusaunavarustuksessa


© Kansainvälinen Savusaunaklubi -
The International Smoke Sauna Club ry

sivun alkuun