Toimintaperiaatteet / Goals of the Club


 
Kansainvälinen Savusaunaklubi ry perustettiin klubi-isännän savusaunassa Mouhijärven Häijäässä 12/8 vuonna 1990. Tällöin perustajat totesivat, että savusaunan know-how on suomalaisilta unohtunut viimeisimmän puolen vuosisadan aikana, mutta kiinnostus savusaunaa kohtaan on uudestaan kasvanut.

Puutteellisen asiantuntemuksen vuoksi nykyään tehdään paloarkoja, huonosti toimivia savusaunoja; niitä ei osata lämmittää eikä niissä enää osata saunoa.

Klubin tärkeimmäksi tehtäväksi nähtiinkin suomalaisten perehdyttäminen esi-isiemme alkuperäiseen ja tuhansien vuosien aikana kehittämään saunomistapaan, joka on terveellinen, rentouttava ja ylivertainen.

Asuupa missä vain, juurilleen pääsee kun rakentaa itselleen savusaunan.

Klubi opastaa myös paloturvallisen, toimivan ja ympäristöön sulautuvan savusaunan tekoon.

Kansainvälisenä savusaunaklubina, lukuisten yhteyksiemme kautta sekä yhteistyössä Suomen Saunaseuran kanssa www.sauna.fi levitämme suomalaisista moraalisista terveellisistä saunatavoista tietoa myös ulkomaille. Norjaan on klubin innostamana perustettu ensimmäinen ulkomainen savusaunaklubi. Klubi on Matkailun edistämiskeskuksen www.mek.fi hyväksymä valtakunnallinen savusauna-asiantuntija.

Pyynnöstä tutkimme savusaunoja ja annamme tarpeellista opastusta, jotta jokainen savusaunan omistaja saisi saunomisesta terveellisen rentouttavan elämyksen sekä mahdollisimman suuren nautinnon, mikä ei ole synti.

Saunafestivaaleilla heinäkuun kolmantena viikonloppuna valitsemme yhdessä Ikaalisten löylynlyöjien kanssa Vuoden savusaunan. Hyville perhe- ja yrityssavusaunoille myönnämme klubin suosituslaatan.